Monday, December 19, 2011

Jangan Hanya Sekadar Cakap :)


Assalamualaikum.

Terasa seperti ingin jadi blogger yang berjaya seperti LyysaSecret, Irfan Khairi dan sebagainya laa. Kenapa mereka2 ni boleh berjaya sampai semua orang kenal mereka yaa? Apakah rahsia mereka yaa? Teringin sangat. Dr. Irfan Khairi pernah datang ke Poli Pka dulu, balik lepas dengar ceramah dia Pka nak jugak test2 segala tips yang dia berikan, share kat kami. Tapi tuh hanya usaha sekadar mimpi ! hehe :O
Segulung diploma, segulung sijil, segulung IJAZAH.! Insya’allah :0

                Orang cakap nak berjaya kena lah berusha kan? Tapi Pka..setiap hari lepas habis study ni dok ngangur, online buka fb“facebook” takde pape, check email takde pape, tgk twitter pon same, tapi tadi terbace entry Lyssa kat blog,, macam timbul satu semagat tok berusaha ke arah kejayaan ! Tapi cakap bukan sekadar cakap, laksanakan ok ! :O

                Masa tulis ni terdetik di hati “boleh ke Pka lakukan ye ?” . Actually ape yang kite lakukan tuh perlukan sesuatu usaha, perlukan sesuatu pengorbanan masa kan? Macamana mereka2 nie boleh berjaya ? Sebab satu je, sebab mereka RAJIN, bak kata lecturer production kesayangan kami ni “Kapten Che Marzuki” masih diingatan.! Pka common..wake up..open mata tuh besar2 cari kejayaan tok diri Pka sendiri ok.! :O



Segulung diploma, segulung sijil, segulung IJAZAH.! Insya’allah :0


            First thing Pka nk buat , nak cari keje, Pka teringin sangat nak wat kerja sampingan, kalau2 ada rezeki Pka nak sambung study and bina keluarga bahagia. Tapi ape kene rajin la, search2 peluang yang ade kat negara kite, try majukan diri tuh.. Semagat mesti kuat..

Orang lain boleh Berjaya, Kite pun manusia yang same, pasti boleh menjadi seperti mereka2 yang telah berjaya ! Insya’allah :O
Isnin
19/12/2011

Tq For Reading And Give Me a Support Ok ^-@

2 comments:

Nur Kiasatina ^_^ said...

Hehe, eyupp !! Diorang mmg femes kn. Haha, xpe. yg pnting kak pka mesti berjaya punyerr !! Nice entry. FOllow u ! Kalau sudi follow la sy jgk.hikhok:p. nahh, ni link.. rock-secretonlinegurlzz.blogspot.com

feeqa said...

Thankkss you..love you adeq..